Nyhedsbrev 9. maj 2023

Nyhedsbrev fra Ankenævnet på Energiområdet

I nyhedsbrevet kan du denne gang blive klogere på de nye gasregler, der trådte i kraft 1. april 2023. Du kan også læse mere om de seneste afgørelser og statistik fra nævnet.

Tema om nye gasregler

Den 1. april 2023 trådte der nye regler i kraft i gasforsyningsloven. I den forbindelse har nævnet udarbejdet en temaartikel, hvor du kan blive klogere på de væsentligste ændringer.

Læs temaartiklen om nye regler på gasområdet

Ny afgørelse - Aftale om gratis tilslutning til fjernvarme

Afgørelsen handlede om, at forbrugeren havde tilmeldt sig fjernvarmelevering fra selskabet fire dage efter udløbet af en kampagne om gratis fjernvarmetilslutning. Uanset forbrugeren havde tilmeldt sig for sent, havde selskabet sendt en bekræftelsesmail på forbrugerens bestilling, og spørgsmålet var derfor, om forbrugeren havde ret til gratis tilslutning af fjernvarme.

Læs mere om afgørelsen 22/08763

Ny afgørelse - Prisstigning på opladningsabonnement til elbil

Afgørelsen handlede om, at forbrugerens månedlige pris på et opladningsabonnement blev sat op af selskabet, men forbrugeren ønskede at fastholde den pris, som parterne oprindeligt havde aftalt.

Læs mere om afgørelsen 22/08496

Stadig mange henvendelser til nævnet i starten af 2023

Der er fortsat mange forbrugere, der finder vej til nævnet. Enten med en klagesag eller fordi de har brug for vejledning i nævnets hotline. Det er især el-området, der giver travlhed i sekretariatet.

Læs mere om udviklingen i antallet af henvendelser i 2023

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Du vil blandt andet få information om nye afgørelser, temaer, regler, statistik fra ankenævnet mv. Nyhedsbrevet udkommer ca. 4 gange om året.